Marstrand


Marstrand bubblar under sommaren

Marstrand är en helt fantastisk sommarstad för dig som gillar ett aktivt nattliv sevärdheter på västkustenkombinerat med sol och salta bad. Är man dessutom lite intresserad av kultur finns det mycket att se på Marstrand och i Marstrands absoluta närhet. Man kan, till exempel, följa med på en guidad rundvandring på anrika Carlstens fästning och få höra de mest häpnadsväckande historierna om alla dråpligheter som har förekommit på fästningen.

Tycker man att det är kul att kolla på stora, vackra båtar kan man ägna dagarna åt att titta på detta. Gillar man att sitta och titta på människor kan man slå sig ner på anrika, någon enstaka meter från vattnet på Café Berg och samtidigt njuta av nybryggt kaffe och förföriska bakverk.

Något som alltid har förknippats med Marstrand är den gamla anrika “spårvagnen”. Spårvagnen var en personfärja som körde skytteltrafik med förväntansfulla “badgäster” mellan Koön och Marstrandsön. Hamnfärjan II, som var eldriven och hade fram till juni 1985 transporterat ca åtta miljoner passagerare mellan Koön och Marstrandsön. Vill man veta mer om denna fantastiska spårvagn kan man kolla in hemsidan “Färjans vänner”.

Numera ser färjorna helt annorlunda ut och tar både lastbilar och persontrafik. Gillar dessutom man segling så får man sitt lystmäte under veckan som Swedish Match Race arrangeras. Världens bästa match race seglare kommer då till Marstrand och mäter sina krafter med varandra.

På Marstrand finns det en hel del företagare som har sålt sina bolag och njuter av den vackra miljön på Marstrandsön. Marstrand/Koön har mycket företagande och marknadsledare inom segling.