Ett litet charmigt surdegsbageri på Tjörn
Lottas bakidé
Lotta är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker och sirap i degen. Lotta bakar, så långt det är möjligt, med kravmärkta ekologiska ingredienser. Hon bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men har funderingar på att försöka göra lite ljusare bröd också och självklart med surdeg som grund.
Det viktiga för Lotta är att göra hela surdegsbaket från grunden och inte ta några genvägar. Lotta tycker att det får gärna ta tid, hennes bröd får för det mesta jäsa över natten så aromen blir så bra som möjligt (och att Lotta själv får sova någon timme längre). Tycker man att det verkar intressant att lära sig hur man bakar surdegsbröd så arrangerar Lotta kurser i denna konst. Kolla in Lottas hemsida för aktuell information. Lottas Bak & Form har ganska nyligen flyttat till större och mer ändamålsenliga lokaler i Bleket. Du hittar Lottas bageri vid infarten till Hjalmar Olssons Byggvaruhus, bredvid Kajaktiv.
Öppettider hos Lottas Bak & Form är följande;
Onsdag-Fredag klockan 09.00-18.00
Lördagar klockan 08.00-15.00