Camping


Camping på Västkusten och i Bohuslän

Pratar ni om en camping på Västkusten runt frukostbordet? Kanske en tältsemester? Att campa är väldigt speciellt! Närheten till naturen är påtaglig och man känner den friska sommarnatten genom tältduken och man sover osannolikt bra i tält. Dagens campingplatser är graderade i en 5-gradig skala, som markeras med stjärnor. 5 stjärnor är bäst och 1 stjärna är “sämst”. Om läget och utsikten är mysig på campingen eller om campingen är allmänt “käck och trevlig” ger tyvärr inga stjärnor utan det är snarare de hårda sakerna som öppettider, antalet elplatser, livsaffär, toaletter, tvättutrymmen, tillgång till tempererad pool mm som ger utslag i stjärnhögen. På denna sida hittar du några campingplatser på Västkusten som vi tycker är bra, mysiga och som vi dessutom har testat under några nätter. Camping på Västkusten och Daftö

Nedanför bilden på det blå och rymliga åttamannatältet ser du klassificeringen av campingplatser för som gäller sedan 2009. Upp med tältet, i det här fallet ett 8-mannatält, som kostade lite knappt 2 000 kr. Det tar cirka en halvtimma att resa tältet, från det man parkerar bilen vid sin anvisade campingplats. Försök att hitta en campingplats på västkusten som är hyfsat lugn, om det är en lugn semester du är ute efter… Vi kan rekommendera Unda Camping på Västkusten!

Försök, om möjligt, att få en plats som inte ligger i direkt anslutning till toaletter och andra servicebyggnader, förutsatt att du vill sova på natten. Priserna på en tältnatt varierar ganska rejält beroende på campingplatsens läge och standard. Mellan 300-500 kronor per natt får man nog räkna in i semesterkalkylen. Runt tiden när man har midsommarfirande på västkusten så kan man passa på att plocka jordgubbar, på en självplock, så man kan fylla frysen med goda och underbart färska jordgubbar från Sibräcka Prästgård. Kanske kan man även ha färska, goda jordgubbar på midsommar.

#Camping på Västkusten #Husvagn på Västkusten #Husbil på Västkusten