Äventyr


Äventyr och Sevärdheter på Västkusten

Vad gör man en molnig eller regnig dag? Skall man bara sätta sig i tältet, husvagnen eller stugan och surfa med sin smartphone? Nej självklart inte, här hittar du några tips som vi har provat. Västkusten och Bohuslän är ett underbara ställen att tillbringa några veckor på sin sevärdheter på västkustensommarsemester.

Om vädret är somrigt så finns det alltid mängder av fantastiska badplatser där man kan njuta av västkustens rena, klara och salta vatten. Att ligga på stranden och lapa sol, eller att vara med ungarna i strandkanten med olika vattenaktiviteter ger en livskvalité utöver det vanliga och man avstår ofta det kulturella som man gärna sparar tills det blir en molnig eller regnig dag.

Här, nedan, tipsar vi dig om vad du kan göra, om du mot förmodan skulle börja tröttna på sol, värme, krabbfiske och salta bad…

Nordiska Akvarellmuséet i Skärhamn

Det Nordiska Akvarellmuséet är en av de mest spännande kulturprojekt på västkusten och i Norden. Museet är ett nordiskt centrum för nutidskonst, forskning och utbildning med fokus på vad du kan göra med vattenfärger. Här kan du möta den internationella nordiska akvarellmuseetkonstens intressantaste företrädare eller kanske i stället klassisk akvarell. Du kan gå en speciell kurs under ledning av professionella målare, prova att måla med ditt barn eller barnbarn i barnateljén eller förbereda din nästa utställning i ett av gästrummen.

Huset har rum för permanenta och tillfälliga utställningar. Dessutom finns det både gästrum på Bockholmen, tvärs över vattnet och barnateljéer. I det Nordiska Akvarellmuseét finns ett laboratorium med avancerad teknisk utrustning för konstnärligt arbete, undervisning och forskning. Den som är hungrig kan slå sig ner på Restaurang “Vatten – gourmet och kafé” med uteservering och utsikt över vattnet. Om du besöker Västkusten och Bohuslän skall du absolut lägga några timmar för att flanera på Nordiska Akvarellmuséet i Skärhamn på den mycket vackra ön Tjörn. Hitta till Nordiska Akvarellmuséet

Om det blir en molnig dag? Besök Emaus Lantgård!

I Uddevalla, i kommunal regi, finns det en lantgård som heter Emaus där vem som helst kan komma och hälsa på och man tar med sig egen matsäck eller använder någon av grillarna som står till förfogande. På Emaus kan man klappa kaninerna, rida på små hästar emaus lantgård uddevallaeller kela med de 4 getterna. En stor gris går runt och tigger av din mat och det finns dessutom både höns, ankor och en jättestor lekplats med både gungor, rutschkanor och lekborgar.

Det som är mycket ovanligt att det inte kostar något inträde. Här kan man således få en fantastisk utflykt med ungarna utan att det behöver kosta skjortan. Kanske kan vara nyttigt för plånboken efter en heldag på Liseberg.

Att besöka Emaus Lantgård är en riktig höjdare om man har barn mellan 1-10 år. Bra ställe även för funktionshindrade och för ovanlighetens skull är det väldigt gott om både bord, bänkar och toaletter. Om man tycker att dagen har varit lyckad och om man några guldpengar kvar så finns det en “spargris” under bänken vid kaninernas ställe. Hitta till Emaus

Vrakved, vrakvedskonst and vindmätare.

Västkusten är, som namnet indikerar, den västra kusten som vetter mot öppna havet. vrakved och bryggor på västkustenUnder de kraftiga stormar som ofta förekommer sänder havet upp mängder med bråte upp på stränderna. Någonting som har blivit kännetecknande för Västkusten är att många strövar runt stränderna och klipporna för att leta efter massor av vrakved som kan bli exklusiv och unik vrakvedskonst och kanske till och med en exklusiv vindmätare.

Säkert har ni sett de små sjöbodarna där man kan köpa tavlor gjorda på vrakved som är pyntade med diverse havsinspirerade detaljer som fiskegarn, fyrar och små vackra båtar.

 

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara